Praktiske oplysninger

Kroatien strækker sig fra Istrien og foden af Alperne i nord-vest og den pannoniske plain i øst, over Dinara bjergkæde i den centrale region, til Adriaterhavskysten, Dalmatien og Dubrovnik i syd.

Område: 56.542 km2, med en ekstra 31.067 km2 af territoriale farvande.

Befolkning: 4.437.460

Hovedstad: Zagreb (779,145 indbyggere - det administrative, kulturelle, akademiske og kommunikation centrale del af landet).

Længden af kysten: 5.835 km - herunder 4.058 km af ø, holmen og revet kystlinje.

Antallet af øer, holme og rev: 1.185. De største øer er de Krk og Cres. Der er 67 beboede øer.

Klima: Nord Kroatien har et kontinentalt klima, central Kroatien har en semi-højlandet og højland klima, mens den kroatiske kyst har et middelhavsklima. Vintertemperaturer intervallet fra -1 til 30 C i den kontinentale region, -5 til 0 C i bjergområde og 5 til 10 C i kystregionen. Sommertemperaturer området fra 22 til 26 C i den kontinentale region, 15 til 20 C i bjergområde og 26 til 30 C i kystregionen.

Befolkning: Størstedelen af befolkningen er kroater. Nationale mindretal omfatter serbere, bosnier, slovenerne, italienere, ungarere, tjekker, slovakker, og andre.

Officielle sprog og alfabet: kroatisk sprog og latinske alfabet.

Religioner: Størstedelen af befolkningen er katolikker, og derudover er der en række af ortodokse tro, samt muslimer, og kristne i andre trosretninger.

Praktiske oplysninger

Valuta: Kuna (1 Kuna = 100 Lipa). Der er 1, 2, 5, 10, 20, 50 Lipa mønter, 1, 2, 5 og 25 Kuna mønter og 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 og 1.000 Kuna pengesedler.

Udenlandsk valuta: kan veksles i banker, vekselkontorer, postkontorer og i de fleste turistbureauer, hoteller og campingpladser. Banker er åbne fra kl. 07:00 til kl.19:00 fra mandag til fredag. Om lørdagen bankerne er åbne indtil kl.13:00 og i de større byer nogle banker holder også åbent om søndagen.

Kreditkort: De fleste hoteller, restauranter og butikker accepterer kreditkort (American Express, Diners Club, Eurocard / Mastercard, Visa, Sport Card International). Pengeautomaterne er allestedsnærværende.

Elektricitet: Spænding af byens el-net er 220V, frekvens 50HZ

Vand: Drikkevandet er drikkebar i hele Kroatien.

Telefonen kode for Kroatien er 385.

Tidszone: GMT plus én time om vinteren og GMT plus to i sommer.

Rejselegitimation: Pas eller nogle andre internationalt anerkendte identifikationsdokument. Turister kan forblive i Kroatien i op til tre måneder.

Aktiv Ferie

Kan du lide en aktiv ferie? Elsker du sejlsport og dykning, eller er du måske til rafting, klatring, havkajak, kano-...

Mad og traditionelle festligheder

Kroatiske køkken er heterogent, og er derfor kendt som "køkken regioner". Dens moderne rødder tilbage til pro-slaviske og antikke perioder...

Yachting

Drysses som perledråber over krystalklare blå hav, den 1.244 øer, øer, klipper, rev og sten, der omfatter den kroatiske Adriaterhavet...

Praktiske oplysninger

Kroatien strækker sig fra Istrien og foden af Alperne i nord-vest og den pannoniske plain i øst, over Dinara bjergkæde...

Kør selv ferie

Hos Scandi Rejser kan du booke billige rejser til lave priser. Vi har billige hoteller hvor du kan booke billige...

Om Kroatien

Republikken Kroatien er et europæisk land beliggende langs Adriaterhavet og dens bagland. Det strækker sig fra skråningerne af Alperne og...

Camping

Tilgængelig fra alle hjørner af Europa som kør selv ferie, med kun en dags kørsel, især med de seneste tilføjelser...

Påskeferie i Kroatien

Påskeferie i Kroatien En ferie med dekorerede æg, harebasser, nuttede kyllinger og lam? Det må være påskeferie i Kroatien.Det er altid...

Hoteller i Kroatien

Billige hoteller i Kroatien Nyd din ferie i Kroatien med Scandi Rejsers billige tilbud på hoteller og indkvarteringer. Hoteller spænder fra...

Sommerferie i Kroatien

Sommerferie i Kroatien Skal du holde sommerferie i Kroatien, så har vi de perfekte rammer. Om det er kør selv ferie...