Om Kroatien

Republikken Kroatien er et europæisk land beliggende langs Adriaterhavet og dens bagland. Det strækker sig fra skråningerne af Alperne og dybt ind i pannoniske sletterne til bredden af Donau og Drava floder.

Således ifølge sine naturlige egenskaber, samt dets kulturelle og historiske udvikling, kan Kroatien blive opdelt i tre geografisk adskilte områder:

Kystregion

Bjerge-regionen

Den pannoniske region

Ligesom mange andre lande i Vesteuropa, blev Kroatien grundlagt på ruinerne af det romerske imperium. Da de ankom i det område af nutidens Kroatien, blev de kroater politisk organiseret i fyrstedømmer. I 925, forenet kroatiske kong Tomislav de fyrstendømmer, etablere den første kroatiske stat. Senere har Kroatien bevaret sin retlige status og selvstyre inden for rammerne af det ungarske imperium, og det habsburgske monarki.

 

Turisme

I Kroatien, middelhavet, bjergene og den pannoniske sletterne liver sammen i en unik harmoni af naturlige skønhed, i løbet af bare end lidt mere end hundrede kilometer, kan du komme på tværs af spændende forskellige landskaber.

Adriaterhavet, med en af de mest indrykkede kyster i Europa med sin 1.185 øer og holme, hvoraf kun 66 er beboede, er uden tvivl det mest populære turistmål. Den kontinental Kroatien er også rig på skønhed: det er et land med skove, floder rig på fisk, hurtige bjergbække og dybe kløfter i Gorski Kotar, og den storslåede Plitvice Søerne i Lika. Det er et land med gyldne hvedemarker, egeskove og brede floder iSlavonien og Baranja, et land med maleriske små landsbyer, romantiske slotte og herregårde, og maleriske rullende bakker og vinmarker i den kroatiske Zagorje.

De mest populære muligheder for rejser og turisme, selvfølgelig, er sommer turisme  (aktiv ferie, kør selv ferie, yachting og billige ferie med god kvalitet). Du kan også nyde godt af turismen i landdistrikterne i mange af landsbyerne i den kontinentale region i Kroatien, samt sundheds og dental turisme i en række kurbade og termiske og mineralske kilder, såsom Varazdinske, Tuheljske, Stubicke og Krapinske kurbade, Lipik , Daruvar eller Topusko i det kontinentale region, og langs kysten: Losinj, Umag, Opatija, Crikvenica, Hvar, Makarska, Vela Luka og Istarske Spa i Istrien.

Hvis du er en gourmet og én kender af god mad, eller bare vil gerne spise velsmagende og sund mad, vil du helt sikkert mere end nyde Kroatien. En anden seværdighed bestemt værd at undersøge er Kroatiens vinkældre. Røde vine er bedst langs kysten - Teran, Cabernet og Merlot i Istrien og Opolo, Plavac, Dingač og Postup i Dalmatien. I kystområdet er nogle kvalitet hvidvine fremstilles også, såsom Pinot, Malvazija, Kujundzusa og hvid Muskat, mens kontinentale Kroatien producerer Traminac, Burgundac, Grasevina og Kraljevina.

 

Populære destinationer

Zagreb - er en livlig ny europæisk metropol, som har godt bevaret sin centraleuropæiske charme, hovedstaden i Kroatien og landets politiske, økonomiske, intellektuelle og kulturelle centrum. Det er populær destination for påskeferie, efterårsferie og dental turisme.  

Istrien - er den mest udviklede kroatiske turistregion, nærmeste og lettest tilgængelige med bilen og kør selv ferie fra Vesteuropa, hvis landskab kan sammenlignes med Toscana eller Provence. Den første kendte indbyggere i Istrien var Histri, fra hvem Istrien fik sit navn. Talrige folkeslag og kulturer, fra Romantimes til i dag, har efterladt beviser for deres kulturer i arkitekturen, vægmaleri og i de rige kirkearkitektur. Vinmarker og maleriske små byer er spredt over hele indre af halvøen.

Porec - har formentlig den mest besøgte ressort i Istrien, er kendt for sine hoteller og billige priser, den blå og den grønne Laguner, og den lille ø St. Nicolas i nærheden. En romersk koloni siden det 2. århundrede f.Kr., er Porec en by med et fredet romerske by mønster og mange unikke antikke romerske, tidlig og sen middelalderlige bygninger, den mest fremragende er Euphrasius 'Basilica bygget i det 6. århundrede på stedet af en tidligere basilika fra det 4. århundrede og endnu tidligere Mauros oratorium, som gulvmosaikker er blevet bevaret.

Rovinj - er også en berømt kør selv ferie feriested, med mange historiske sakrale bygninger og renæssance og barok paladser. Den gamle kerne ligger på en halvø, som tidligere var en ø forbundet til kysten i 1763.

De Brijuni Archipelago består af to store og tolv mindre øer ud for vestkysten af Istrien. Øgruppen er en af de syv nationalparker i Kroatien, rig på sjældne plante- og dyrearter, herunder en zoologisk have park med dyr fra andre klimazoner. Nogle ekstraordinære eksempler på romerske og byzantinske arv kan findes på øerne.

Pula - er en gammel by på den sydlige spids af Istrien, der er kendt for sine to tusind år gamle amfiteater, en af verdens bedst bevarede bygninger af den slags, og andre kulturelle monumenter. Pula, den største by og havn i Istrien, en økonomiske og administrative centrum, er et attraktivt sted at tilbringe en billige ferie for mange turister, med ca. 2350 timer med solskin om året.

Kvarner tilstødende Istrien, har flere populære feriesteder, fra den berømte turist centrum Opatija til Kraljevica og Crikvenica. Området besøges af turister om vinteren så godt som om sommer, på grund af sit milde klima og let tilgængelighed for kør selv ferie. Karneval sæson, fra januar til marts, er særlig interessant. Turister, der ønsker at opleve naturen, i hvert fald skal besøge øerne, med deres velbevarede flora og fauna.

Opatija - er et af de mest populære feriesteder i Kroatien. Det plejede at være en favorit for efterårsferie og påskeferie samt vinter udvej af den centraleuropæiske elite og aristokrati, der er kendt for sine velholdte parker, små botaniske haver, mange hyggelige restauranter og elegante århundredskiftet samt moderne hoteller.

Længere nede sydpå, Dalmatien, er et kør selv ferie, aktiv ferie samt familie ferie højdepunkt i Middelhavet, sprængfyldt med farver, dufte og former, uforglemmelige i intensiteten af oplevelser af naturen. Det er en region af lange strande, pinjeskove og gamle byer som Zadar, Sibenik, Split, Trogir, Omis og Dubrovnik, er vidner til den rige kulturelle og historiske arv i Kroatien. Øerne Hvar, Brac, Šolta, Korcula, Vis, Mljet og andre, selv om lige så fortryllende, er alle unikke i deres karakter. Dalmatien er også kendt for sine gode vine og venlige mennesker.

Split - er den anden største by i Kroatien, og den regionale hovedstad i Dalmatien, bygget i og omkring de historiske Diocletians palads fra det tredje århundrede, optaget på UNESCO's World Heritage List. Befolkningen i Split, der er særligt knyttet til deres by og bakke kaldet Marjan, vil stolt prale af, at der ikke er nogen andre steder i verden som Split.

Dubrovnik - en middelalderlig aristokratisk republik fra det 12.-19 århundreder og bedst bevarede mur omkransede by i Middelhavet, er en af Kroatiens største turistattraktioner og en af kun tre europæiske byer rangeret som et World Heritage Site af nul kategori af UNESCO, som Engelsk digter Lord Byron navngivet "perle ved Adriaterhavet". Det fortryllende landskab, herunder de nærliggende øer, bøge, de utallige historiske steder, farverne, figurerne, duftene, varmen af klima og mennesker ... vil alle sørge for en uforglemmelig oplevelse.

Der er mange smukke øer i Kroatien, ligesom Korcula, fødestedet for Marco Polo, Hvar, Brac, som har en af de smukkeste strande i Middelhavet som også er en vindsurfing paradis. Øen Mljet som ligger mellem øen Korcula og Dubrovnik. Den mest besøgte øen er Krk, men i Kvarner er der også Cres, Losinj, Rab, Pag ... For blot at nævner mest berømte.

Nationalparker

I Kroatien er der syv Nationalparker:

Bjerg Risnjak er en nationalpark, der ligger relativt tæt på kysten, i regionen Gorski Kotar.

De Plitvice Søerne er beliggende i den kontinentale region Lika, halvvejs mellem Zagreb og Sibenik. Skønheden i uberørt natur og masser af dyre- og planteliv, var grundene til, at området blev udpeget en nationalpark i 1949, og hvorfor UNESCO sætte Plitvice søer på sin liste over verdens natur arv i 1979.

Den Paklenica Canyon, som ligger i nærheden af Zadar, er også beskyttet som en nationalpark. De to 400 m dybe kløfter rangerer blandt de mest imponerende erosion formationer i Europa. Paklenica er også kendt for sin flora og fauna.

Krka floden, formentlig den mest vidunderlige af alle floder i det kroatiske kystområde, er også en national park. Floden løber gennem en canyon, og derefter som det skærer sin vej til havet, den danner søer, vandfald og strømfald.

Med Scandi Rejser har du muligheden for at besøge 5 nationalparker og nyder din aktiv ferie: SCANDI TOP 5 NP I KROATIEN

Konklusion 


Vi inviterer dig til at opdage og nyde den skønne Kroatien, det milde klima, krystal rent varmt havvand, smukke strande, uberørt natur, kombineret med rig historie og kulturarv, lækre retter og gode vine, og frem for alt, varme og venlige mennesker, hvad enten du tager kør selv ferie, aktiv ferie eller billige rejser for gode priser og rigtig god kvalitet.

Aktiv Ferie

Kan du lide en aktiv ferie? Elsker du sejlsport og dykning, eller er du måske til rafting, klatring, havkajak, kano-...

Mad og traditionelle festligheder

Kroatiske køkken er heterogent, og er derfor kendt som "køkken regioner". Dens moderne rødder tilbage til pro-slaviske og antikke perioder...

Yachting

Drysses som perledråber over krystalklare blå hav, den 1.244 øer, øer, klipper, rev og sten, der omfatter den kroatiske Adriaterhavet...

Praktiske oplysninger

Kroatien strækker sig fra Istrien og foden af Alperne i nord-vest og den pannoniske plain i øst, over Dinara bjergkæde...

Kør selv ferie

Hos Scandi Rejser kan du booke billige rejser til lave priser. Vi har billige hoteller hvor du kan booke billige...

Om Kroatien

Republikken Kroatien er et europæisk land beliggende langs Adriaterhavet og dens bagland. Det strækker sig fra skråningerne af Alperne og...

Camping

Tilgængelig fra alle hjørner af Europa som kør selv ferie, med kun en dags kørsel, især med de seneste tilføjelser...

Påskeferie i Kroatien

Påskeferie i Kroatien En ferie med dekorerede æg, harebasser, nuttede kyllinger og lam? Det må være påskeferie i Kroatien.Det er altid...

Hoteller i Kroatien

Billige hoteller i Kroatien Nyd din ferie i Kroatien med Scandi Rejsers billige tilbud på hoteller og indkvarteringer. Hoteller spænder fra...

Sommerferie i Kroatien

Sommerferie i Kroatien Skal du holde sommerferie i Kroatien, så har vi de perfekte rammer. Om det er kør selv ferie...