Nyheder

3. juni 2018 til 10. juni 2018

Istrien

 

Det smukkeste og mest lydløse rally i verden holdes igen i år. Den femte internationale "Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018" starter traditionelt i Istrien, Rovinj, 3.6. og vil vare indtil 10.6. med afslutning i Zagreb. Otte dages kørsel på den 1300 km lange rute gennem fantastiske landskaber, 5 øer og 6 nationalparker med masser af attraktioner på ruten, der officielt kaldes "grøn elektrisk rute", der tilbyder ladestationer, der i samarbejde med vores partnere sættes på de mest betydningsfulde steder.

Stoppunkter for dette elektriske eventyr er Poreč, Rovinj, Hum, Kringa, Beram, Vodnjan, Pula, Brijuni, Opatija, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenica, Zadar (The Greeting to the Sun and Sea), Šibenik, Krka, Vransko Jezero, Split, Smiljan, Plitvička Jezera og Zagreb. Valget af disse steder er ikke tilfældigt. Formålet er at vise det bedste af, hvad Kroatien har at byde på.

19. Maj 2018
Paklenica

 

 

 

Paklenica Trail Race er designet til rekreative-, amatører- og professionelle atleter, og alle naturelskere der kan konkurrere i en af de tre vægtklasser, mens man nyder de smukke landskaber omkring Paklenica og Velebit. Paklenica Absolut, indtil nu er det eneste lodrette løb i Dalmatien. Det er en særlig udfordring, der spænder fra 0 - 1753 m over havets overflade, via den korteste rute, i dette tilfælde fra Adriaterhavet til Sv.Brdo, Velebits næsthøjeste top.

 

29. Apr 2017 til 30. Apr 2017

Dubrovnik

Tiltrækningskraft for denne nye sportsbegivenhed i Kroatien er baseret på faktum, at Dubrovnik - værtsby - er en del af UNESCO World Heritage. Terrænet er meget attraktivt for maraton løb, især 2K (to kilometer lang) løb med et begrænset antal deltagere som afholdes på vægge af Dubrovniks mur, Dubrovniks vigtigste attraktion.

Halv marathon rute er 21,1 km lang, starter ved Ploče, passerer gennem Pile op til Kantafig i Gruž, med en tur i nærheden af Marina Komolac og med afslutning på den bedst mulige mødested - Stradun.

Med mottoet "Mere end en løb" denne nye begivenhed, som planlagt, vil være mere end bare en sportsbegivenhed! Ved at forbinde en sund livsstil med Dubrovniks tradition, alle deltager vil få "kram" af Dubrovnik historisk monument med med sange af dalmatinske band "Klapa" i baggrunden og velsignelser af Dubrovniks skytshelgen - St. Blaise - som beskyttede dele af immaterielle kulturarv i UNESCOs.

24. Feb 2017 til 28. Feb 2017

Dubrovnik


Vores forfædre havde også sjovt, og så bør vi ... er et ordsprog, som man kan høre i Dubrovnik i februar under karnevallet, det tidspunkt hvor alt er tilladt og når folk bliver en anden eller vise deres sande ansigt ...
Oplev speciel atmosfære af karnevals festligheder i Dubrovnik karakteriseret via vittigheder, latter, lystighed, glæde, satire ... føl den særlige ånd af byen i karnevals tid!

17. Jan 2017 til 01. Mar 2017

Rijeka

 

En tradition fra disse dage til de gamle tider, hvor de grumme masker, som legender fortalte os, har forvist de onde kræfter og har forvandlet Rijeka til karnevals hovedstad i Kroatien. Gennem karnevals dage er byportene fast lukket for enhver højtidelighed og alvor, og er vidt åbne for farverige og ubekymrede festlighederne. Det bliver ikke anderledes i år. Når nøglerne i byen er afleveret, vil karneval feje gader og alle dem, der tilfældigvis er i Rijeka. Havet af masker, der tillader deres bærere til at glemme deres sorg, i det mindste for et øjeblik, vil sprede godt humør i flere dage, mens karnevals klimaks kommer på sin afsluttende dag, hvor den store parade
- kendt som Den Internationale Carnival Parade - går sin tordnende måde på tværs af byen.

01. Juni 2016 til 30. Juni 2016

 

Dolce Vita er en kultural festival, der finder sted i den smukke by Rovinj og fejrer vintage kultur i alle dens former - musik, film, design, mode, dans og mad. Som den originale vintage festival i Kroatien og en rigtig nydelsessyg weekend, det giver de besøgende en original, inspirerende og varieret musikprogram, top underholdning og kulturelle og gastronomiske fornøjelse. I smukke Rovinj alle dem som elskere vintage kultur har mulighed for at opleve en sand retro oplevelse. Med et rigt musisk program, der omfatter præstationer af førende europæiske swing, rock and roll og blues kunstnere, udstilling af veteranbiler og scootere, vintage møbler og vinyl, alle kan nyde og indånder den virkelige atmosfære af 50'erne og 60'erne.

01. August 2016 til 31. August 2016

 

Den Sinjska Alka er en ridekonkurrence, som er blevet afholdt hvert første søndag i august måned i byen Sinj i Kroatien siden år 1715, til minde om sejren over Det Osmanniske Rige. Den består af en ridekonkurrence, hvor forskellige ryttere forsøger at målrette deres spyd på et hængende metalring (alka) ved fuld galop. I 2010 er det blevet indskrevet i UNESCO immaterielle kulturarv liste. Alka er også navnet på det objekt, der anvendes i turneringen, lavet af to koncentriske ring. Den ridder - "Alkar" - rider sin hest ned af banen og forsøger at ramme den centrale ring med sit spyd i fuld galop. Afhængig af hvilken del af alka han rammer, modtager han point fra 1 til 3, og ingen point, hvis man brænder. Kun mænd født i Sinjska Krajina kan deltage i Alka. Kostumerne båret af Alkar er den samme som blev båret af de krigere i det 18. århundrede.

 

ULTRA EUROPE 2016 I KROATIEN

 

01 - Zonderling feat. Bishôp - Crazy for you (Spinnin Deep)

02 - Martin Garrix - Poison

03 - Chocolate Puma - Popatron (Spinnin Deep)

04 - Steve Angello & The Presets - Remember (Size Records)